Χριστόφορος Νικολαΐδης Ορθοπαιδικός χειρούργος

Ο Χριστόφορος Νικολαΐδης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005.
Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία με την ειδικότητα του κτηνιάτρου στην κλινική του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών-Σκύλων.
Για δύο χρόνια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα από τα νοσοκομεία μικρών ζώων του PDSA, της μεγαλύτερης ιδιωτικής φιλοζωικής εταιρείας στην Ευρώπη (https://www.pdsa.org.uk/).
Υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων χειρουργών κτηνιάτρων διεκπεραίωσε πλήθος χειρουργικών περιστατικών και ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην χειρουργική – ορθοπαιδική.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος ορθοπαιδικός-χειρουργός σε αναγνωρισμένες κλινικές τόσο στο Ηνωμένο Βασιλείο όσο και στην Ελλάδα.
Είναι κάτοχος του Certificate of Advanced Veterinary Practice του Royal College of Veterinary Surgeons.
Η αρθροσκόπηση, η αντιμετώπιση της ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στην άρθρωση του γονάτου, καθώς και η οστεοσύνθεση πολύπλοκων καταγμάτων αποτελούν ιδιαίτερα αντικείμενα ενδιαφέροντος και ενασχόλησης.
Είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Μελέτης Εσωτερικής Οστεοσύνθεσης (ΑΟ vet) ( https://aovet.aofoundation.org), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας (ESVOT) ( http://www.esvot.org/) και της Ελληνικής εταιρείας κτηνιατρικής ζώων συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ) (http://www.hcavs.gr/) από την ίδρυση της.
Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την ορθοπαιδική χειρουργική και νευροχειρουργική των μικρών ζώων τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ορθοπαιδικός Κτηνίατρος στην Αθηνα

Ορθοπαιδικός Κτηνίατρος στην Αθηνα

Ορθοπαιδικός Κτηνίατρος στην Αθηνα